Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld. Groenten zijn eerst gestoofd en op het laatst komen de kleine stukjes varkensvlees er bij. Het bladerdeeg is gemixt met verse kruiden en broccoli. Gevuld in een heteluchtoven voor 20 minuten.
Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld
PrintNODIG
- 1 pak volkoren bladerdeeg gemixed met verse kruidenmix van peterselie, mizuna, oregano
- VULLING
- 300 gram varkensvlees in kleine blokjes gesneden
- 4 snijbonen
- 1 zoete ui
- 100 gram broccoli of bimi
- 2 bosui
- 50 gram kleine spruitjes
- 1 teen knoflook
- salie en oregano
DOEN
- Snij de snijbonen in reepjes, de bimi in stukjes, knoflook fijn, zoete ui en de spruitjes in stukjes.
- Pak een stoofpan, één met dikke bodem en schenk er een eetlepel olijfolie in. Verwarm de olijfolie zacht en doe er de knoflook en ui erbij. Roer goed door en laat het 5 minuten smoren (deksel erop) Doe er de andere groenten erbij, schep door elkaar heen, de deksel weer op de pan en laat smoren voor 15 minuten, op een zacht vuurtje. Doe er nu het varkensvlees erbij, kruid het naar smaak, schep door elkaar heen en laat nog voor 10 minuten garen. Zet het vuur uit, het vlees gaard door. Laat afkoelen eer je het verdeeld over het uitgerolde bladerdeeg. Nog warm? Dan wordt het bladerdeeg zacht en moeilijk verder te verwerken.
- Maak een stapeling van een vel ontdooid bladerdeeg, een eetlepel kruidenmix over, een nieuw vel, weer een eetlepel kruidenmix erop en zo door tot het 6e vel bladerdeeg erop ligt. Rol deze 6 lagen samen uit. En zorg na een paar maal rollen dat je het in 2en deelt. Rol ieder deel uit op een vel bladerdeeg, met wat meel, uit tot een dunne lap. Doe dit op bakpapier dat maakt het uitrollen makkelijk.
- Op iedere lap bladerdeeg verdeel je de helft van de groentenmix met varkensvlees. Dit breng je aan op 1 kant van het deeg, zodat je ruimte overhoudt en het bladerdeeg dubbel kunt vouwen. Vouw dubbel en gebruik een vork om de randen aan te drukken. Een geklopt ei gebruik je om het bladerdeeg in te smeren. Strooi er sesamzaadjes over.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Beide bladerdeeg pakketten samen op een vel bakpapier schuif je op een rooster, die je midden in de oven schuift voor 20 minuten.
TIPS
Bladerdeeg met kruiden recept? Bladerdeeg met verse kruiden als basis