Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm. Je kunt het van te voren klaar maken. Terwijl het gehakt in de oven staat maak je de groenten klaar. Nb Er zijn vele varianten in siliconen vormen. Een snel klaar gezond vlees recept door de kruiden in het gehakt: de vleessaus nadien smaakt naar al je ingrediënten.
Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm
PrintNODIG
- 300 gr. lamsgehakt
- 3 ansjovis
- wat rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 gedroogde tomaatjes uit potje La Vialla
- 2 eetlepels eigen gemaakte peterselie pesto
- 2 gedroogde tomaat
- wat nigella zaadjes
DOEN
- Knip de ansjovis en gedroogde tomaat in kleine stukjes. Snij de rode peper en knoflook fijn.
- Doe het gehakt in een kom met alle ingrediënten, kneed dit alles goed door elkaar.
- Neem een siliconenvorm en smeer de te gebruiken vorm in. Hier zijn er 8 gebruikt, wat natuurlijk afhankelijk van de grootte van de vorm.
- Onderin elk vormpje strooi je wat nigella zaad
- Verdeel nu het gehakt en druk het goed in de vorm.
- Verwarm de (hetelucht)oven op 180 graden voor en zet de siliconenvorm op een rooster midden in de oven.
- Na 20 minuten is het gehakt klaar. Haal ze uit de vorm met een vork, draai ze om en giet de jus van olijfolie met gehaktsappen er over heen.
TIPS
Vanzelfsprekend kun je hier ieder soort gehakt er voor gebruiken. Het lamsgehakt is samen met een groentenmix uit de magnetron en een halve avocado met sesamzout gegeten.