Een anti verkoudheid kippen-groenten soep. Wat heb je nodig? Goede vulling, verse groenten, kruiden en specerijen. Een echte kippenbouillon met gehaktballetjes. Gebruik wat je in huis hebt!
Een anti verkoudheid kippen-groenten soep
PrintNODIG
- stuk zoete aardappel
- 1 prei
- schaaltje linzen
- 2 rode ui
- verse kurkuma
- gele hete peper
- knoflook
- verse gember geraspt
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 groenten bouillonblokje
- 250 gram kippengehakt (Bio)
- theelepel gedrooge rode paprika (Turkse winkel)
- theelepel tijm en oregano
- waterkers
- selderij
- blad van de radijs
DOEN
- Start met het snijden van de groenten. De zoete aardappel in blokjes. De prei in ringen. De rode ui snij je ook in ringen.De kurkuma, knoflook en gele peper snij je in fijne stukjes Het stukje gember rasp je.
- Neen een hoge soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Verwarm zachtjes. Doe er de kurkuma, peper, gember en knoflook in en roer goed door de olijfolie heen. Laat even zachtjes bakken. Na een ppar minuten doe je alle gesneden groenten erbij. Roer goed door elkaar en laat zachtjes stoven met de deksel op de pan. Doe er de bouillonblokjes en kruiden bij.
- Verwarm water ca. 1 /12 liter. Giet het kokende warme water bij de groenten en zet het vuur hoger zodat het water borrelt, de groenten gaar worden. Staan de groenten onder water?
- Kruid het gehakt met kruidenzout, peper, tijm en gedroogde rode paprika. En maak er kleine gehaktballetjes van. Voeg ze toe aan het borrellende water.
- Snij nu de platte peterselie en waterkers in stukjes, ook de steeltjes. Voer ze toe aan de soep.
- Snij de bladeren van de radijs en sopel ze onder stromend water schoon. Snij ze op in kleine stukjes, ook de steeltjes. Voeg toe aan de soep. roer dit allemaal goed door elkaar en zet het vuur uit. Door de warmte gaard de soep na.
- Als lunch met haverwafels en als avondmaaltijd met spinazie boekweitpannekoekjes erbij.