Een frittata is een goed gevulde omelet. Eet het bij een salade of ‘s avonds bij geroosterde groenten. Vul de omelet met wat er in huis is: restje slagroom, ansjovis, bimi, ui, eetlepel pesto, verse salie en oregano, knoflook en rode peper.
Een frittata is een goed gevulde omelet
PrintNODIG
- 3 eieren
- slagroom of water
- 2 eetlepels pesto
- 1 ui in ringen gesneden
- bimi broccoli in stukjes
- 6 groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden
- verse salie en oregano
- ansjovis
- plakjes katenspek
- teen knoflook en stukje rode peper
DOEN
- Nodig is een goede koekenpan waarmee je zachtjes kunt bakken.
- Snij de ui, bimi, salie, knoflook en rode peper fijn. De ui in ringen, de rest in stukjes.
- Giet een ruime eetlepel olijfolie in de pan en verdeel de ui, knoflook, bimi en olijven erin en bak za samen voor 10 minuten.
- Maak ondertussen het eiermengsel klaar. Breek de 3 eieren in een kom, doe er 2 eetlepels slagroom bij, 2 eetlepels pesto en kluts ze samen tot een groene massa.
- Na 10 minuten doe je er 5 plakjes katenspek in stukken erbij, laat ze kort meebakken. Giet nu het eiermengsel erover, verdeel de oregano blaadje erover en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes bakken. Haal de deksel eraf en laat de bovenkant van de frittata droog bakken. Als de bovenkant droog is dan is de frittata klaar. Eet smakelijk.