Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel en eens een andere manier van bloemkool eten. Rasp een halve bloemkool en bak dit kort op een hoog vuur in de olijfolie. Laat afkoelen en schep over op een schaal. Besprenkel met een basilicum olijfolie. Snij een 1/2 bosje koriander en een teen knoflook fijn, blanceer 100 gram doperwten met sprouts en meng dit alles samen. Eet er een groene salademix bij met een stukje gebakken zalm.
Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel
PrintNODIG
- 1/2 bloemkool
- 75 gram doperwten (vers of diepvries)
- 25 gram sprouts (gekiemde bonen) EkoPlaza
- 1/3 bosje koriander
- 1 teen knoflook
- basilicumolijfolie of een extra virgine
- Er bij: stukje zalm met huid
- sla mix van ijsbergsla, raapsteel en veldsla
DOEN
- Snij een bloemkool door midden en rasp één deel helemaal op. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de bloemkool kort op een hoog vuur ca 3 min. Laat dit afkoelen en schep over op een schaal. Besprenkel de bloemkool met een basilicum olijfolie of een extra virgine. Nb. Voeg er dan verse of gedroogde basilicum bij.
- Snij 1/3 bosje koriander fijn, hetzelfde doe je met een grote teen knoflook.
- Verse doperwten blanceer je samen met de sprouts. Kook water in een pannetje, en doe er zout bij, dan de doperwten met sprouts erbij. Zet het vuur hoog zodat het water weer kookt en laat de doperwten samen met de sprouts 3 á 4 min koken. Proef een erwt of die gaar is. Giet dan het water af en spoel de groenten af met koud water, dat stopt het garen. Nb. Een beetje bite is lekker door de salade heen.
- Meng alles goed door elkaar en zet weg in de koelkast.
- De groene salade maak je door 3 verschillende slavarianten te mixen en voeg er nog een bosuitje aan toe en een mix van een pesto met olijfolie. Zo geef je een salade snel smaak.
- De zalm bak je op de huid en bestrooi je op het bord met gedroogd zeewier.