Een goede basis voor je soep is knoflook, gember, kurkuma, olijfolie en bouillonblokjes zonder gist. Deze bloemkool soep is zo mooi gekleurd door de kurkuma. De smaak is pittig door er een hele peper aan toe te voegen. Minder kan ook!
Een goede basis voor je soep
PrintNODIG
- 1/2 stuk verse kurkuma en een eetlepel kurkumapoeder
- 1 rode hete peper
- 2 grote tenen knoflook
- een stuk gember
- 1/2 grote bloemkool
- 1 gele paprika
- 1 pot geroosterde gele paprika
- 4 diverse ui
- 3 kippenbouillonblokjes zonder gist (EkoPlaza)
- 1 pastinaak
- 1/4 stuk groene kool
- 10 stengels peterselie
- 10 stengels koriander
- 5 stengels verse oregano of een eetlepel gedroogd
DOEN
- Neen een grote soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Doe er geschild en in stukken de gember, knoflook, hete peper erbij en laat zachtjes stoven voor 5 minuten.
- Schil de ui en snij ze in stukken. Schil de pastinaak en snij deze op in stukjes. De kool, gele paprika en bloemkool snij je ook op.
- Kook ondertussen 2 liter water.
- Doe nu als eerste de ui erbij in het pan en roer deze goed door in de olijfolie. Voeg er bij de pastinaak, gele paprika, groene kool en bloemkool. Schep alle groenten goed door elkaar heen. Giet het potje met de geroosterde paprika leeg in een schaal en spoel de paprika extra met water af. Doe ze er bij in de pan.
- Giet het hete water erbij, de bouillon blokjes en de kurkumapoeder. Roer goed door en zet het vuur hoger. Laat de soep 15 minuten zachtjes borrelen nadat het even gekookt heeft. Pureer de soep.
- Snij van je peterselie en koriander een stukje van de steeltjes. Was ze even en snij ze vervolgens fijn, ook de steeltjes. Van de verse oregano rits je de blaadjes eraf. Voeg ze allemaal toe aan de gepureerde soep.
- Lekker als lunch en erbij crackers besmeerd met een zelfgemaakte tapenade.
TIPS
Waarom een bouillonblokjes zonder gist? Kijk terug de Keuringsdienst van Waarde over Bouillon en je ziet dat gist een toegevoegde smaakmaker is, die de smaak heeft van kip of vlees! Er zit amper kip in zo'n bouillonblokje met gist.