Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry. Deze saus van gepureerde kruiden en specerijen vermengd met yoghurt, past naast een (pittige) curry. Je kunt het eten met een een stukje zelf gemaakt plat brood of een pappadam, kant en klaar uit de winkel.
Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry
PrintNODIG
- 1 bos platte peterselie
- 2/3 bos koriander
- knoflook
- verse 1/2 kurkuma
- peper
- bosui
- sjalot
- Griekse yoghurt 10% vet
- zeekraal
DOEN
- Was de platte peterselie en snij een stukje af van de steel. Snij de peterselie op in stukjes.
- De koriander, bosui, knoflook snij je ook in stukjes. Van de verse kurkuma haal je de schil af en die snij je ook in stukjes.
- Doe al de ingrediënten afwisselewnd in een hoge kom en pureer tot een grove massa. Schep over in een kom en doe er minstens 2 eetlepels yoghurt bij. Schep deze er goed door. Doe er vervolgens zeekraal (voor het zout) of anders gewoon zeezout erbij en wat zwarte peper en roer dit goed door elkaar. Proef je saus, moet er nog wat zout of yoghurt bij?
- De saus blijft afgedekt enkele dagen goed in de koelkast. Nb. Ook lekker bij gegrild/geroosterd vlees, vis en kip! Nb. Je kunt de saus ook op een cracker bij de lunch eten.