Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk! Een stevige soep door de linzen, visserig door de zalm en het visbouillonblokje, te eten als voorafje of ’s middags met een stuk gebakken zalm erop.
Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!
PrintNODIG
- 200 gram linzen, 1 ui, 1 knoflook, 1/2 gele peper, 1/3 bos platte peterselie, stuk broccoli, 1 verse kurkuma.
- 1 1/2 liter kokend water
- blokje visbouillon
- blikje zalm
- een stukje verse zalm
DOEN
- Start met het snijden van de ui, knoflook, gele peper, peterselie, broccoli, verse kurkuma.
- Kook 1 1/2 liter water. Neem een hoge soeppan en giet er wat olijfolie in. Verwarm deze en bak de gele peper en knoflook in stukjes gesneden, er zachtjes in. Doe er de in stukjes gesneden ui erbij en schep goed door. Doe de linzen erbij, schep even om en giet er het hete water bij. Doe er een bouillonblokje bij, doe de deksel op de pan en laat de linzen zacht worden in ca 10/15 minuten.
- De broccoli doe je er na 10 minuten bij zodat ze mee koken met de linzen.
- Als laatste doe je de fijn gesneden platte peterselie erbij.
- Zet het vuur uit, de soep gaart gewoon nog door.
- Pak een blikje zalm, haal de zalm eruit en voeg deze toe aan de soep, schep de zalm er door.
- Je kunt de soep als bijgerecht eten of er ’s middags een stukje gebakken zalm boven op de verwarmde soep leggen als maaltijd soep, hoe gemakkelijk!