Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf. Geroosterde paprika, een verse paprika, kruiden, een pruimencompote, crème fraiche en een glas rode wijn zijn oa de ingrediënten. Deze saus kun je ruim van te voren maken.
Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf
PrintNODIG
- een glas rode wijn
- 3 eetlepels crème fraiche lactose vrij een pot geroosterde paprika
- 1 rode paprika
- 3 sjalotjes en i kleine gele ui
- teen knoflook
- een pruimencompote (Rechtstreex) of een andere goede vruchtenjam
- takje verse salie
- olijven ontpit (Kalamata)
- rozemarijn, vers of gedroogd
DOEN
- Gebruik een kleine stoofpan. Giet er een kopje rode wijn in en 3 eetlepels crème fraiche. Verwarm zachtjes en roer het tot een gladde saus.
- Onderwijl snij je de verse paprika in stukjes. De gele ui snij je fijn, de sjalotjes in dunne ringen. Doe deze bij de gladde saus. Strooi er rozemarijn bij en 2 eetlepels olijven. 2 Eetlepels pruimencompote. Roer dit alles goed door elkaar heen. En blijf zachtjes verwarmen.
- Voeg dan de gepureerde geroosterde paprika erbij. Hoe? De de inhoud van een potje in een vergiet en spoel dit goed af. Snij 1/3 rode peper in stukken. Een teen knoflook ook. En snij het blad van een takje salie af. Doe alles bij elkaar in een kom en pureer tot een grove massa. Doe deze gepureerde paprika saus nu bij de verwarmde saus, roer goed door elkaar heen. En zet dan het vuur er onder uit. De saus kun je makkelijk een dag eerder maken, dan mengen de smaken goed.
Verwarm de saus even voor je deze over de warmde konijnenbouten heen schenkt. - En om de konijnenbouten te stoven in de römertopf? Zie vervolg!
- NB ook een heerlijke saus bij kip en kalkoen en ander gevogelte.