Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten. Platte peterselie, wat koriander, 2 eetlepels kappertjes, knoflook, knoflookstengel, 3 ansjovis en een restje geroosterde groenten, pureer je samen met olijfolie tot een kruidenmix.
Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten
PrintNODIG
- KRUIDENMIX:
- 1 bos platte peterselie
- restje bos koriander
- 2 eetlepels kappertjes afgespoeld
- 1 teen knoflook
- 1 stengel knoflookstengel
- 3 ansjovis
- bakje met restje geroosterde groenten
- kurkuma en zwarte peper
- olijfolie extravierge
- GROENTEN:
- waterkers en wilde spinazie
- bloemkool, meiknol, pastanaak en bimi
DOEN
- Was de peterselie en koriander. Snij van de stengels een klein stukje af en snij de kruiden in stukjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. De stengel in ringen. De kappertjes spoel je af zodat het zure er af is. De 3 ansjovis snij je door midden. Vul een hoge kan met, afwisselend, de ingrediënten. Ook de rest groenten er bij. Strooi als laatste kurkuma en zwarte peper er over, een flinke scheut olijfolie erbij en pureren maar. Blijkt het te droog te worden dan doe je er opnieuw olijfolie bij.
- Voor deze groentenschotel is rauwe waterkers en wilde spinazie gebruikt. Bimi, 1/2 pastinaak, 1 meiknol en 4 stukken bloemkool zijn samen 20 minuten gestoomd.
- Als eerste een laag van de kruidenmix aangelengd met extra olijfolie over de waterkers/spinazie heen. Hierop de gestoomde groenten die druppels gewijs ook de kruidenmix over zich heen kregen. Lekker bij een stuk vis, een pasta of omelet.