Een kruidenmix voor je pizza bodem. Waarom een tomatensaus als basis op je pizza bodem? Eigenlijk iedere combinatie van een kruidenmix kan er op. Zeker als je histamine gevoelig bent, dan is tomaat een ‘no go’! Nb. Deze kruidemix is ook te gebruiken door je geklutze ei, je omelet heen of als vervanger van magarine.
Een kruidenmix voor je pizza bodem
PrintNODIG
- 1/2 bosje platte peterselie
- 4 artisjok harten
- 1/3 rode peper
- eetlepel kappertjes
- 8 groene olijven zonder pit
- knoflook
- 3 ansjovis
- 3 eetlepels olijfolie
- beetje citroen
DOEN
- Snij de peper in stukjes, de olijven in schijven, de knoflook in stukjes of zoals hier de knoflook in schijfjes. Was de kappertjes af onder stromend water zodat het zure er van af is.
- Neem een hoge kom en doe alle ingrediënten afwisselend in de kom. Als laatste de olijfolie en een paar druppels citroen tegen de verkleuring. Pureer tot een mooi glasse massa. Is het te droog de kruidenmix, doe er nog wat olijfolie bij. Schep het over in een afsluitbaar bakjes of potje en bewaar in de koelkast.
- Een recept voor het zelf maken van pizza deeg en een krokante bodem? Zie het recept hier onder.
TIPS
Pizza deeg maken? Spelt pizza met knapperige bodem Pizza belegen? Volkoren pizza met groenten en kruiden