Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen. Een vulling voor hapjes als een vooraf en bij een brunch. Kruiden, weikaas, wat geitenkaas, geiten crème fraiche, bosui, knoflook, kappertjes en kurkuma met zwarte peper.
Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen
PrintNODIG
- 8 à 10 courgette bloemen
- pot wijnbladeren
- 4 siliconen vormpjes
- VULLING:
- 1/2 pak 100 gram Griekse weikaas van de geit (GreekFoodTales.com)
- 50 gram jonge geiten kaas
- 1/2 potje geiten crème fraiche (EkoPlaza)
- diverse kruiden: verse oregano, -salie, Nieuw Zeelandse spinazie (de stengel) en landskraal (Rechtstreex.nl), bosui, verse knoflook, kappertjes, olijven zonder pit, kurkuma en zwarte peper.
- boekweitmeel en een water met bubbels als Spa rood, Gerolsteiner, San Pellegrino.
DOEN
- Start met het schoonmaken van de courgette bloemen. Met een kwastje veeg je beestjes en aarde eraf. Knip de stamper eruit. Het is delicaat de bloem en een scheurtje ‘plak’ je later makkelijk met het beslag.
- Haal de wijnbladeren uit de pot, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- De vulling begin je met het in fijne ringetjes snijden van de stengel van het Nieuw Zeelandse spinazie. (De bladeren hou je apart en gebruik ze als een salade) De oregano en salie snij je fijn.
Doe ze in een schaal bij de fijn gesneden stengel. Verkruimel de helft van de plak weikaas boven de kruidenmix. Schep er 2 grote eetlepels crème fraiche erbij. Spoel 2 eetlepels kappertjes schoon en doe ze erbij in de schaal. Een handje olijven erbij in stukken. Schep nu alles goed door elkaar heen. Rasp de geitenkaas en schep deze door het mengsel heen. Als laatste strooi je kurkuma met zwarte peper over het mengsel en roer beide goed door het mengsel heen. Proef! - Is het goed op smaak? Wil je zout toevoegen, rasp dan extra kaas. Tijm en bieslook passen ook goed in dit recept. Nb. Eigenlijk veel groene groenten restjes kun je hierin verwerken.
- Vul de courgette bloemen met 1à2 grotere theelepels. Vul het deel wat groen is van de bloem, dat is stevig. De bladeren van de bloem vouw je dicht.
Allemaal gevuld en in een schaal, sluit deze af en zet weg in de koelkast tot gebruik bv de volgende dag.
Maak een beslag van 50 gram boekweitmeel en een half glas water met bubbelwater. Kluts dit goed samen zodat je een stevig beslag krijgt. Niet te dun! En blijkt het te dik? Dan een beetje bubbelwater erbij. Haal iedere bloem door het beslag heen en leg ze klaar op een bord. Ja je krijgt er plakkerige vingers van! Neem een koekenpan en schenk er een laagje zonnebloemolie in. Verhit deze goed heet. Zie of het heet genoeg is, door met een lepel een beetje beslag in de pan te doen. Begint het er om heen te borrelen, dan kunnen de bloemen erin. Draai ze na een paar minuten om, doe dat 2 keer. Haal ze uit de pan en leg ze, eventueel, op papier voordat je ze serveert. - De wijn bladeren vul door 1 eetlepel op een 1e blad te leggen, het blad over de vulling te vouwen, de zijkanten als laatst. Een 2e blad gebruik je om de 1e goed in te rollen. Leg ze alle 8 in een schaal. Druppel er olijfolie over heen.
De vulling die over bleef, is gebruikt in 4 siliconen vormpjes. (Een klein ei en 1/4 van het restant van de weikaas, is er aan toegevoegd. Verdeeld over de 4 vormpjes met sesamzaad er over) - Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal er 18 minuten in. Serveer 2 wijnbladeren en 1 vormpje op de bladeren van de Nieuw Zeelandse spinazie.
- Nb. Geheel lactose vrij is dit recept niet, lactose arm wel. Geitenkaas, yoghurt en crème fraiche wordt beter verdragen.