Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza. En baksoda en een glas lauw warm water, meer heb je niet nodig. Wel de tijd om het deeg te laten rusten op een warmte plek.
Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza
PrintNODIG
- 100 gram volkoren spelt meel
- 50 gram haver zemelen
- 50 gram kamut meel
- klein theelepeltje baksoda
- glas lauwwarm water
DOEN
- Neem een grote schaal en doe de meelmix erin. Strooi er de theelepel baksoda erover. Roer nu alles goed door elkaar heen.
- Giet de helft van het lauwwarme water erbij en schep het goed door het deeg. Je zult zien dat het nog geen bal is. Nu doe je in kleine delen het water bij, totdat er een bal ontstaat. Deze moet soepel zijn, een beetje slap én vochtig. Strooi over de bal nonchalant wat meel, zodat het vochtige er af is.
- Dek de schaal af met huishoudfolie en doe om de rand elastiek zodat het goed af gesloten is. Laat staan voor ca 2 uur op een warme plek. Kneed eventueel het deeg nogmaals.
- Pak een vel bakpapier, strooi wat meel op het papier en leg het deeg erop. Rol uit naar het gewenste formaat.
- Met het vel bakpapier bakt het goed een een schaal voor een hartige taart. Of op een bakblik voor een pizza.