Een plak bloemkool met schapenkaas. Een vegetarische avondmaaltijd, vol met smaak, kleur en geur. Kurkuma, een paprika/pompoensaus, je eigen pesto, tijm met een mooie olijfolie.
Een plak bloemkool met schapenkaas
PrintNODIG
- 2 plakken bloemkool van ca 1 cm dik
- 1 zoete rode paprika
- een eetlepel saus (paprika/pompoen van GreekFoodTales.com)
- 1/2 stuk zachte schapenkaas (Aldi)
- zwarte olijven
- kurkuma 2x een theelepel, zwarte peper
- tijm
- 120 gram rode linzen pasta
- je eigen pesto
- sla- veldsla, rucola, baby spinazie
DOEN
- Snij een hele bloemkool door midden. En snij van iedere kan 1cm dikke plak af.
- Neem een schaal en besprenkel de bodem met olijfolie. Leg de 2 plakken in de schaal. Strooi over beide plakken kurkuma en zwarte peper. Verdeel de zoete puntpaprika over de 2 plakken. Snij de kaas in reepjes en leg er 3 op iedere kant. De stukjes kaas krijgen alle een beetje van de paprika/pompoensaus. leg de olijven om de palkken heen en de schaal kan de oven in.
- 20 minuten op 180 graden, voorverwarmd.
- Terwijl de schaal in de oven staat kook je de pasta. Maak deze op smaak met een eigen pesto.
- Bij de opmaak van je bord leg je op de helft een sla neer met erop de pasta, op de andere helft komt de plak bloemkool.
TIPS
Een voorbeel om je eigen pesto te maken? Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen