Een poussin met roseval en pompoen geroosterd. Vraag de slager om de poussin te vullen met citroen en knoflook, een stevige plakje coppa en een takje rozemarijn voor de geur, hem op te binden. Alleen nog wat olijfolie om in te smeren en het gaat voor een urr op 150 graden in de oven.
Een poussin met roseval en pompoen geroosterd
PrintNODIG
- 2 poussin van de slager
- 2 roseval aardappelen ca 300 gram
- Kruidenzout met tijm
- 1 echt kleine pompoen
- theelepel kurkuma en zwarte peper, oregano
- 2 eetlepels olijven zonder pit
- olijfolie
- handje groene salademix en 1/4 komkommer
DOEN
- Als je slager de poussins al klaar heeft gemaakt, dan ben je snel klaar. De aardappelen snij je in stukken, besprenkel ze met olijfolie, kruidenzout en tijm. De kleine pompoen snij je door midden. Haal de pitten eruit. En snij iedere helft op reepjes. Besprenkel met olijfolie, kurkuma en peper en oregano.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een oven schaal. Verdeel de olijven over de schaal. Zet weg tot deze de oven in gaat. Doe er dan huishoudfolie over.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor een uur.
- Maak de borden op met een laagje salade en een 1/4 komkommer in plakjes erbij. Deze maak je op smaak met bv een lijnzaadolie en kruiden. Op ieder bord leg je een poussin en verdeel de groenten rond de poussin.