Een roommousse met broccoli en pecorino. Een wat bewerkelijk recept maar zeker de moeite waard want het resultaat is een verrassend voorafje. Zorg dat je wat bakjes bij de hand hebt om de ingrediënten weg te zetten in de koelkast tot opmaak.
Een roommousse met broccoli en pecorino
PrintNODIG
- 1 stronk broccoli à 500 gr
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- wat olijfolie
- 1 foelie
- 400 ml groentebouillon
- 2 g agar agar
- 125 ml slagroom
- slablad
- geroosterde percorino
- Voor 6 personen
DOEN
- Snij de sjalot, knoflook fijn. De broccoli in kleine stukken, ook de stronk. Hou van de broccolirossjes 6 grote en 12 kleine apart en blancheer deze 18 in zout kokend water voor 2 minuten en spoel ze af in koud water. Bewaar ze in een bakje tot de opmaak van het bord.
- Bak in een pan eerst de ui met knoflook glazig (3 min) doe er de broccoli, de foeli bij en de 300 ml groentenbouillon. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel fijn. Giet het boven een fijne zeef zodat het vocht opgevangen wordt in een kleiner pannetje. Bewaar de broccoli puree in een bakje.
- Zet deze pan met vocht weer op het vuur en laat even koken, roer er het zakje agar agar door. Klop de slagroom op yoghurt dikte (zonder suiker) en spatel dit door het afgekoelde vocht, zet weg in een bakje in de koelkast.
- Opmaak? 6 Grote cappucinokopjes, waarin eerst een slablad, vervolgens 1 grote eetlepel gepureerde broccoli, daarna 1 eetlepel yoghurt, dan 1 grote eetlepel slagroommousse, 2 slablaadjes met de 3 roosjes erbij, wat kruimel van geroosterde pecorino.
- De pecorino kruimel is gemaakt van geraspte kaas met wat boekweitmeel voor 5 min. in het midden van de oven op 165 graden. Je kunt er ook de ‘Chips van boekweit en kerrie als maaltijd versierder’ bij gebruiken.
TIPS
De chips maken? Zie Chips van boekweit en kerrie als maaltijd versierder