Een snelle en praktische kruidenmix. Maak deze kruidenmix met olijven, kappertjes, bosui, knoflook, rode peper en olijfolie. Én verse kruiden als salie, platte peterselie, knoflook, rode peper, waterkers.
Een snelle en praktische kruidenmix
PrintNODIG
- BASIS:
- minstens 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- olijven zonder pit
- eetlepel schoongespoelde kappertjes vanwege heet zuur
- bosui
- 1 grote teen knoflook
- 1/3 rode peper
- kruiden- of zeezout of 4 ansjovis
- KRUIDENMIX
- ca 50 gram restjes platte peterselie, basilicum, oregano, salie, waterkers
DOEN
- Neem een hoge kom of beker en doe al de ingrediënten, door elkaar heen, in de kom.
De bosui snij je in ringen, de olijven in plakjes, de peper en knoflook snij je fijn. De waterkers snij je grof. Ik stapel in 2 delen alles in de kom. Ook nog kurkuma met zwarte peper erbij gestrooid. Nb geeft deze kruidenmix een mooie groene kleur!
Schenk er de 2 eetlepels over heen. - Pureer met een staafmixer of gebruik de kom van je blender of Nutribullet, tot een fijne massa. Schenk er olijfolie bij als het te droog is.
- Doe de kruidenmix over in een afsluitbaar bakje. In de koelkast blijft het een week goed.
- Gebruik het als basis op de boterham ipv boter, leng het aan met meer olijfolie en je hebt een dressing voor de salade of over de gestoomde groenten, maak een hartige taart met ei als basis en schep er een eetlepel bij en natuurlijk door de gekookte pasta!