Een test deze chocolade taart met noten. 220 Gram was de mix van zaden, noten, haver en boekweitmeel. Wat doe je hiermee? Iets bakken? Eigenlijk zocht ik een snel klaar recept. En die vond ik, het basis idee toegepast. En zie!
Een test deze chocolade taart met noten
PrintNODIG
- 220 gram, een mix van zaden en noten, met havervlokken en boekweitmeel. De verdeling is 150 gram zaden en noten, dan 50 gram havervlokken en 20 gram boekweitmeel.
- 2 chocolade tablets, puur
- 3 eetlepels zwarte bessen jam (zonder suiker)
- 100 gram zachte roomboter
- 180 ml slagroom (lactose vrij- EkoPlaza)
DOEN
- Start met het maken van de bodem. Hussel de zaden, noten, havervlokken en boekweit door elkaar heen. Schep 3 eetlepels zwarte bessen jam erbij. Schep het er door heen, het wordt kleverig. Dan de 100 gram zachte, kneedbare, boter, in stukjes gesneden bij de mix. En kneed met je handen de boter goed door de mix heen.
Neem een platte schaal, rond of vierkant, leg er een vel bakpapier of huishoudfolie in en stort de mix erin. Druk de mix goed aan zodat het mooi verdeeld is. Een pollepel helpt.
Zet weg in de vriezer om te harden. - Neem een glazen schaal die past in een kleine kookpan. Kook water en giet de pan zo vol dat het de glazen schaal verwarmt zonder te overstromen. Breek de chocolade in de schaal en laat de chocolade smelten. Roeren er door heen versnelt het smelten.
- Neem een hoge kom en giet er de slagroom in. Klop de slagroom zonder suiker stevig.
- Neem de schaal met de gesmolten chocolade uit de pan. Voeg in delen, de slagroom toe en roer iedere keer de room goed door de chocolade heen.
- Haal de schaal met de zaden/noten mix uit de vriezer en verdeel hierover de chocolade/slagroom. Een spatel helpt. Zet de schaal terug in de vriezer om op te stijven. Klaar is het
- Na een paar uur haal je het uit de vriezer, snij je de taart in welke vorm dan ook. Doe ze over in een plastic bak en zet weg tot gebruik. Mijn advies snij ze op in kleinere stukjes, want ze vullen!