Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano. Een zomerse salade met diverse smaken van tomaat. Het grootste deel is snel klaar. Het koken en poffen van de tomaatjes duurt ca 1 uur. Kruid deze salade met een goede olijfolie en oregano. Makkelijk te maken en lekker bij een barbecue.
Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers met veel oregano
PrintNODIG
- Bakje kleine tomaatjes in verschillende kleuren
- Potje gedroogde tomaat in olie
- 10 Cherry tomaatjes
- 6 Pomedori tomaat
- 3 gewone tomaat
- goede olijfolie
- oregano
- wat kruidenzout
DOEN
- Begin met een pan kokend water waar je de kleine gekleurde tomaatje inlegt. Voor je ze erin legt, maak je met een scherp mes een kruis aan de onderkant. Dit is nodig om zo het velletje er makkelijk af te kunnen halen.
- Haal na 5 minuten de tomaatjes uit het hete water en laat ze afkoelen. Trek met een mesje het vel er af. Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de tomaatjes op een vel papier, op het rek en zet het rek midden in de oven voor ca 1 uur. Laat ze er na afkoelen.
- Neem een schaal waar je deze salade in presenteerd. De gedroogde tomaatjes knip je in kleine stukjes en doe ze met hun olie en kruiden in de schaal. Voeg er de afgekoelde gepofte tomaatjes bij en schep om. Dan doe je erbij de cherry tomaatjes. Van de pomedori gebruik je alleen het vruchtvlees, niet het vocht. Hetzelfde doe je ook met de gewone tomaten. Waarom? De salade wordt te vochtig en raakt zijn smaak kwijt.
- Als laatste doe je er olijfolie bij met oregano. Eventueel ook wat kruidenzout. De salade is klaar. Het 1e deel kun je eerder maken nl. de gepofte tomaatjes met de gedroogde tomaatjes. Doe ze in een afsluitbaar bakje en zet weg in de koelkast tot gebruik.