Een veelzijdige daslook pesto maak je in het voorjaar. De daslook vind je in het wild. Ook kun je het prima uitzaaien in je tuin en in een pot op je balkon. De blaadjes was je, dep je droog en pureer je. De bloemen zet je in een vaas, snij de steeltjes en bloemen fijn en strooi je over je soep, over een cracker met pompoenpitten pasta of ’s avonds over de pizza.
Een veelzijdige daslook pesto maak je in het voorjaar
PrintNODIG
- een flinke hand daslook blaadjes
- 1/3 bosje platte peterselie
- 7 paranoten
- 1 witte teen knoflook met 2 zwarte (3 witte kunnen natuurlijk ook)
- zeezout
- percorino puntje ca 10 gram
- kurkuma en zwarte peper
- olijfolie
DOEN
- Was de blaadjes goed en haal de lelijke eruit en dep droog. Snij de blaadjes met steel in stukken, hetzelfde doe je met de platte peterselie. De paranoten snij je in grove stukken, de knoflook ook.
- Doe alles afwisselend bij elkaar in een hoge kom, vergeet de kurkuma, zwarte peper en wat zeezout niet op het laatst niet. Schenk er flink olijfolie bij en pureer tot een gladde massa.
- De bloemen zet je in een vaas. Gebruik de steeltjes, door ze fijn te snijden, vers over een soep. Of strooi ze over een pizza, net uit de oven, heen. De bloemen kun je ook eten. Snij ze fijn en verdeel ze over een salade.