Een veelzijdige kurkuma gember saus, die je kunt gebruiken over geroosterde groenten, een salade, gebakken venkelworstjes en zelf bij vis. De kurkuma, werkt ontstekingsremmend, samen met de gember maakt de saus wat zoet. Gebruik de kurkuma samen met zwarte peper en een vet (olijfolie of boter) zo wordt het beter opgenomen in je darmen. En als saus, een stuk goedkoper dan een dagelijks supplement!
Kurkuma gember saus
PrintNODIG
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayo
- eetlepel gember in stukjes
- 3 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- scheut olijfolie
- knoflook
DOEN
- Hoe makkelijk wil je het hebben? Gebruik een staafmixer of een Nitribullit.
- Doe alle ingredienten bij elkaar, schenk als laatste de olijfolie erbij en pureer tot een gladde vloeibare saus.
- Proef! Vind je de saus goed? of toch nog wat zeezout of gember erbij? Om ‘m vloeibaarder te maken doe je er of wat olijfolie of water bij.
- De saus is lekker bij alles en zo gezond. Gebruik ‘m elke dag!