Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje. Een pompoen, zoete aardappel, rode ui, oranje linzen, kurkuma, gember en hete peper maken de soep. Kippenbouillon, bosui, platte peterselie en koriander maken de soep af.
Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje
PrintNODIG
- 1 pompoen
- 3 grote zoete aardappels
- 4 rode ui
- 1 schaal oranje linzen
- een stuk gember
- 1 rode hete peper
- stuk verse kurkuma of anders een poeder
- 3 blokjes kippenbouillon
- 3 stengels bosui
- 1/2 bos platte peterselie (Turkse winkel)
- 1/2 bos koriander (Turkse winkel)
DOEN
- Start met het stomen van de pompoen. Je haalt dan makkelijk de schil eraf. Hoe? Een pasta pan met inzet, daar doe je 2cm water in en breng het aan de kook. Snij de pompoen in ca. 12 stukken, afhankelijk van de grootte. Doe alle stukken in de inzet, zet dit in de pan met kokende water en doe de deksel erop. In ca 10 minuten is de schil en pompoen deels gaar. Haal de inzet eruit en laat de pompoen afkoelen op een bord. Nu haal je met een scherp mes de schil eraf en de pitten eruit.
- Neem een grote hoge soeppan. Schenk er een laagje olijfolie in en verwarm de olie zachtjes.
- Schil de gember en kurkuma en snij ze in stukken. De rode peper snij je in stukken. Haal de witte pitjes eruit als je niet van heet houdt. De knoflook snij je ook in stukken. Doe dit alles in de pan in de warme olie. Laat zachtjes mee warmen.
- Doe er nu de rode ui in stukken erbij. Zet de deksel op de pan en laat even smoren.
- Nu doe je erbij de geschilde zoete aardappel in stukken. De stukken pompoen, de gewassen linzen, kippenbouillon blokjes en warm water zodat alle groenten onder staan. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur hoog. Begint het water te koken, zet dan het vuur wat lager zodat het lichtjes borrelt. In ca 20 minuten zijn de groenten gaar en kun je de soep pureren.
- Bij de gepureerde soep doe je fijn gesneden peterselie, koriander en in ringetjes gesneden bosui.
- Laat de soep afkoelen en schep de soep over in 5 bewaarbakjes. Zet volledig afgekoeld weg in de vriezer.
- Nb. Dit is een stevige maaltijdsoep. Leng 1 bewaarbakje aan met wat water en je hebt een soepje voor 2 als vooraf!