Een zalm variatie als starter… Ravioli met zalm, zalm tartaar, kruiden boter, zeewier en daslook broodje, variaties rond een thema zalm. Deels zelf gemaakt, deels kant en klaar. Zie hier de recepten.
Een zalm variatie als starter…
PrintNODIG
- ZALMTARTAAR:
- 200 gram zalmfilet
- handje lamsoor
- handje dille
- 2 bosui
- 2 eetlepels kappertjes
- KRUIDENBOTER:
- 3 eetlepels monniksbaard in stukjes
- handje lamsoor
- handje dille
- blaadjes van 2 takjes verse oregano
- 1 bosui
- 1 grote teen knoflook
- 1 pakje boter lactose vrij 100 gram
- 1 bakje zeewier van de visman
- 1 bakje ravioli met zalm van de Lindenhoff
- 1 broodje met daslook, ook van de Lindenhoff
DOEN
- KRUIDEN BOTER
- Start met het maken van de kruiden boter. Doe alle kruiden bij elkaar, af wisselend en pureer ze fijn. Doe de boter in een pan met dikke bodem en laat de boter zachtjes smelten op een laag vuur. Als de boter helemaal gesmolten is, haal het pannetje van het lage vuur. Doe de gepureerde kruiden er bij en roer goed door elkaar heen. Gebruik een siliconen vorm. Verdeel de kruiden boter in de vormen, dek af met een stukje huishoud folie en zet weg in de vriezer. Haal de boter na een uur uit de vriezer en zet in de koelkast om op temperatuur te komen.
- ZALM TARTAAR
- Start met het fijn snijden of hakken van de kruiden. Hak of snij vervolgens de zalmfilet fijn. Doe de kruiden met de zalm in een kom. Spoel de kappertjes af, zodat het zure van het vocht er af is, en doe ze bij de zalm. Snij de bosui in ringetjes. Doe ze er ook bij. Schep dit allemaal goed door elkaar heen. Strooi er flink wat zwarte peper en een beetje zout erbij. Schep nogmaals om. Dek af en zet weg in de koelkast tot gebruik.
- De zalm ravioli kook je in 6 minuten, in zacht borrelend water met wat zout, gaar. Giet het water af, sprenkel er wat olijfolie over heen, doe er een eetlepel crème fraiche bij van de geit en een ruime eetlepel van een kruidenmix of zelf gemaakte pesto.
- Het daslook brood is even opgewarmd in een oven op 180 graden voor ca. 8 minuten.
- Neem een bord en schep er 1/4 van de zeewier op. De kruidenboter snij je in vieren. 2 eetlepels zalm tartaar erbij, 3 warme zalm ravioli en 2 sneetjes brood.
TIPS
Dille pesto? Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner of dille te verwerken Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel