Emmer- en teff meel maken dit platte broodje. Gevoelig voor gluten en lactose? Dit platte broodje kun je eten! Eet ze bij je lunch of bij een stoofschotel zoals deze rode kool.
Emmer- en teff meel maken dit platte broodje
PrintNODIG
- 200 gram emmer meel
- 100 gram teff meel en teff vlokken
- 1/2 glas warme havermelk
- 1/2 glas warm water
- 1 theelepel kokossuiker
- 1 theelepel bak soda
- 1 theelepel kruidenzout
DOEN
- Start met het koken van het water en verwarmen van de havermelk. Doe ze samen in een glas. Doe er de suiker en bak soda erbij, roer het goed door elkaar heen.
- Doe het meel in een schaal en giet het warme water/havermelk vocht erbij. Roer dit goed door elkaar heen. Strooi het kruidenzout erover. Roer met een spatel de mix tot een massa net zo lang tot je een bal hebt. Is het te vochtig? Strooi er wat meel extra over heen. Kneed het tot een mooie bal, druppel er olijfolie over heen. Rol de bal in de olijfolie en zet weg voor minstens een uur.
- Zet je het langer weg, rol het dan in een plastic folie.
- Snij de bal in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit met een deegroller tot een ronde vorm. Verwarm een anti bak pan op midden heet en leg het platte deeg in de pan. Bak het platte broodje zo zodat je het volume ziet krijgen, draai het broodje om. Bak het om en om zodat het mooi bruin kleurt. Klaar om te eten. Besmeer één kant met een pesto of kruidenmix.
- Lekker bij gestoofde rode kool en wild sate.