Empanada van spelt is gevuld deegwaar met lamsvlees en okra. Eerst maak je de vulling, die moet afgekoeld zijn en dan het deeg. Eet de empanada samen met auberginepuree, gepofte tomaat, guacamole en 2 köfte (via Thuisafgehaald.nl) met een tomatensaus.
Empanada van spelt is gevuld deegwaar
PrintNODIG
- EMPANADA
- 250 gram speltmeel
- 125 gram boter
- 1 eidooier
- wat water en zout
- VULLING empanada
- 250 gram lamsvlees
- 300 gram totaal aan okra, sperzibonen, ui, platte peterselie.
- teen knoflook
- wat spaanse peper
DOEN
- Zeef het meel in een grote kom, zorg dat de boter zacht is zodat je het makkelijk kunt verkruimelen. Doe er de eidooier bij, wat water en zout en kneed tot een stevige bal. Mocht je het deeg te vochtig vinden, voeg er dan extra meel aan toe. Laat zo’n 30 minuten rusten in de koelkast, voordat je verder gaat.
- Zorg dat je vulling klaar is en (eventueel) afgekoeld. De vulling hier bestaat uit lamsvlees met okra en kruiden, gestoofd in de pan en fijn gepureerd. Geheel makkelijk je bakt eerst het vlees, dan doe je er de groenten in stukjes erbij met de kruiden en laat het geheel stoven totdat het zacht is.
- Rol de deeg dun uit en gebruik de pasteivorm om een cirkel uit te steken. Heb je deze niet gebruik dan een glas of kom afhankelijk van je gewenste grootte van de empanada. Vul het deeglapje en klap de pasteivorm dubbel en druk aan. Heb je geen pasteivorm gebruik dan een glas voor 8 kleine of een grotere glazen kom voor 4, om uit te steken uit het deeg. Vul het lapje en vouw het dubbel, gebruik een vork om de randen aan te drukken.
- Bestrijk de empanadas met eigeel zodat ze mooi bruin worden in de oven.
- Zet de heteluchtoven op 180 graden en zet ze voor 20 minuten midden in. Dien ze direct op of laat ze afkoelen want koud zijn ze ook lekker.
TIPS
Empanada is een prima restjes verwerker. Maak een mooi mix van groenten met noten ipv een stuk worst.