Feest toetje met chocolade mousse. Peer en een koekje met een bonbon maken het af. De chocolade mousse is snel gemaakt en kun je van te voren maken. Het koekje en bonbon is ingekocht bij Fattoria La Vialla, een geweldig adres voor kookliefhebbers!
Feest toetje met chocolade mousse
PrintNODIG
- 4 eieren
- 1 plak van 100 gram donkere chocolade (van de Aldi 72% )
- kokossuiker
DOEN
- Een mousse maken is niet ingewikkeld. Start met het au bien marie smelten van de chocolade. Hiervoor heb je een steelpannetje nodig en een schaal die in de steelpan past. Breek de chocolade in het schaaltje. Kook voldoende water voor het steelpannetje zodat het bakje goed in het hete water komt en er geen water bij de chocolade komt. Roer zo af en toe door de chocolade heen totdat het geheel gesmolten is.
- Terwijl de chocolade smelt, breek je de eieren. Het eigeel van je op in een schaal. En alleen het eiwit van je op in een stalen schaal die je goed schoon gemaakt hebt. Het eiwit klopt je stijf met een mixer. Het eigeel meng je met 2 eetlepels kokossuiker, roer de suiker goed door het eigeel heen. Dit zijn voorbereidingen.
- Nu maak je de mousse. In de schaal van het eigeel giet je of schep je, in delen, de gesmolten chocolade er bij. Roer steeds goed door, het mengsel wordt wat stijver, dat geeft niet. Als alle chocolade er door is gemengd, begin je met het stijf geklopte eiwit.
- Schep in delen het eiwit erbij. Iedere keer roer je rustig het eiwit door het eigeel/chocolade mengsel met een houten pollepel. Van erg stevig en dik wordt het door het eiwit langzaam aan luchtiger. Alle eiwit is er door verwerkt? Zet de schaal afgedekt weg in de koelkast. Zo kan de mousse opstijven.
- Schil een peer op in fijne schijven, voldoende voor het aantal personen. Zet het in een afgesloten bakje weg tot gebruik. Schenk er een beetje witte wijn over, ter voorkoming van verkleuren.
- Opmaak op een dessert bordje? Leg er 3/4 plakjes peer op het bordje, dan een flinke schep van de chocolade mousse, een koekje en een bonbon erboven op. Een beetje van jezelf en van La Vialla.
- Nb. Je kunt natuurlijk elk koekje gebruiken bv een kletskop. en elke bonbon die je kunt bedenken!
TIPS
Niet alleen voor mooie olijfolie, pesto en sauzen. Ze maken veel en speciaal voor de Kerst. Zie hun website. Bestellen is makkelijk, leveringen zijn snel! https://www.lavialla.it