Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen. Ze zien er zo mooi uit, deze combinatie van een spruit met boerenkool. Rooster ze in de oven en ze krijgen een lekkere bite. Eet er een linzen spagetti bij en wat geraspte kaas en je hebt een veelzijdige vegetarische avondmaaltijd.
Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen
PrintNODIG
- 200 gram sperzibonen
- 2 witte zoete ui
- 1/2 rode peper
- 200 gram flowersprouts
- ras el hanout
- 125 gram rode linzen spagetti
- wat geraspte geiten kaas
- potje pesto aangelengd met olijfolie
- 6 bladen van een eikenbladsla
DOEN
- Start met het goed wassen van de flowersprouts. Laat ze uitlekken en dep ze dan droog. Haal van het stronkje een stukje af. Doe ze in een schaal en strooi er ras el hanoet over. Dan besprenkel je ze met olijfolie.
- De sperzibonen snij je in stukjes. De witte ui schil je en snij je op in fijne stukjes. De rode peper snij je fijn zonder de witte zaden. Doe ze in een schaal en hussel beide door elkaar heen. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout. Doe er nu de flowersprouts erbij, er boven op.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal in de verwarmde oven voor 18 minuten.
- Nb. De hoeveelheid groenten en dikte bepaald hoelang de schaal de oven in gaat. De sperzibonen hebben met 18 minuten een stevige bite. Wil je zachte bonen? Laat de schaal dan ca 5 minuten langer in de oven staan.
- Haal 6 bladeren van een eikenbladsla en was ze. en schud het water eraf. Meng in een potje een pesto met wat olijfolie. Schud het potje even flink.
- De linzen spagetti kook je in 8 minuten gaar.
- Op ieder bord leg je 3 eikenbladsla bladeren. De gekookte spagetti meng je met de pesto dressing en verdeel je over de borden (in het midden) De geroosterde groenten schep je rond de spagetti en de kaas rasp je bovende spagetti.