Gebakken kip in een groentensoep, smaakt en doet goed in tijden van een zere keel. Een kippensoep maar dan anders. Diverse restjes groenten verwerk je zo.
Gebakken kip in een groentensoep
PrintNODIG
- KIPFILET: 200 gram
- GROENTEN: 2 grote uien, 3 prei, platte peterselie, 2 teen knoflook, 1/2 rode peper, 1/2 bos puntarella
- BOUILLION: 2 blokjes kippenbouillon zonder gist. Zonder gist, dan zit er echte kip in ipv de smaakmaker via een gist methode.
DOEN
- Pak een soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Snij de koflook en spaanse peper fijn, strooi er kurkuma en zwarte peper bij en bak zachtjes aan in de verwarmde olijfolie. Snij de uien fijn en voeg ze er aan toe, doe de deksel op de pan en laat zachtjes fruiten.
- Kook 1 1/2 liter water en schenk over in een kan waar je de bouillon blokjes in oplost.
- Snij nu de anderen groenten fijn, want deze soep wordt niet gepureerd. Dus de prei in ringen, peterselie en puntarella in fijne stukjes. Voeg ze toe aan het uienmengsel en schep goed door. NB. Ipv puntarella kun je ook andijvie gebruiken.
- Schenk de kan met heet water met de opgeloste bouillon, toe aan de groenten. Schep dit goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen voor ca 15 minuten en zet uit tot gebruik later. De soep warmt gewoon door.
- Voorbereiding? Verwarm de soep zachtjes. Knip de kipfilet in kleine stukjes. Neem een koekenpan en schenk er wat olijfolie in. Bak de stukjes kipfilet, kruid ze met wat kruidenzout, kurkuma en zwarte peper.
- Neem een pastabord en schep er de verwarmde soep in en leg er wat gebakken kipfilet in. Deze hoeveelheid was voldoende voor 4 borden.