Gebakken kippenlevertjes met mungbonen, een warm herfst recept. De mungbonen week je een dag van te voren. Je hebt een grote koekenpan nodig omdat je hier in zowel de kippenlevertjes bakt en vervolgens de groenten en mungbonen.
Gebakken kippenlevertjes met mungbonen
PrintNODIG
- 120 gr droge (mung)bonen
- 1 ui
- 2 prei
- kleine tomaatjes
- 250 gram kippenlevertjes
- wat balsamico azijn
- crostini (=kippenlevertjessaus uit een potje van La Vialla)
DOEN
- Week de 120 gram droge bonen in een pan voor minstens 8 uur.
- Spoel de bonen goed af totdat je schoon water overhoudt en kook de bonen in 15 minuten.
- Snij de prei in plakjes, de ui in fijne stukjes en de tomaatjes door midden
- Bak de kippenlevertjes in een grote koekenpan goed bruin in wat roomboter met kruidenzout en schep ze eruit en houdt ze warm in een bord met aluminiumfolie.
- Neem dezelfde koekenpan, doe er wat olijfolie bij en bak er de ui eerst in, dan de prei erbij en dan de tomaatjes. Doe er vervolgens de afgegoten bonen erbij, schep goed om. Giet er een scheut balsamico azijn bij, schep om, 2 eetlepels crostini, schep om en dan de gebakken kippenlevertjes erbij, leg deze er boven op. Verwarm nog even door.
TIPS
Je kunt rucola of veldsla erbij gebruiken. Leg ze als basis op het bord voordat je de mungbonen met de gebakken kippenlevertjes er opschept.