Gehakt taart met pastinaak, courgette en zoete aardappel. Deze kleurrijke schotel kun je van te voren maken. In een voorverwamde oven duurt het ca 30 minuten dat alle groenten gaar gebakken zijn. Gebruik diverse gekleurde groenten en een eigen pesto Met een groene basis van rucola, veldsla of waterkers en je bord is een feest in kleur en smaak. Het gehakt bak je van te voren even aan met wat kruiden en specerijen.
Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel
PrintNODIG
- 1 zoete aardappel (de oranje variant)
- 1 gele courgette
- 1 pastinaak
- 1 ui
- 200 gr gehakt (kippen-)
- potje uienpuree van La Vialla
- een zelf gemaakt pesto
- wat sesam en nigella zaad
- wat groen als rucola, veldsla of waterkers
DOEN
-
- Start met het schillen van dezoete aardappel, pastinaak en ui.
- Snij alle groenten in vergelijkbare plakjes.
- Bak je gehakt in een beetje olijfolie, tijm, kurkuma, knoflook en spaanse peper.
- Neem een ovenschaal en smeer deze in met olijfolie.
- Start nu met stapelen: als eerste de zoete aardappel, hierover verdeel je wat uienpuree, dan verdeel je het gehakt erover, nu verdeel je de pastinaak, dan verdeel je her en der wat van je eigen pesto, nu verdeel je de courgette en ui erover. Strooi wat sesam en nigella zaad erover. De gehakttaart is klaar.
- Voor het verwarmen zet de oven op 180 graden hetelucht. Is deze voor gewarmd zet dan de schaal midden in de oven voor ca. 30 min. Na deze tijd prik je, met een naald even door alle lagen om te voelen of de groenten gaar zijn. Niet? Laat de schaal dan nog even in de oven staan.
TIPS
Een peterselie pesto maken? zie peterselie pesto De uienpuree komt van La Vialla La Vialla