Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel. De brie smelt mooi door de zuurkool heen, de noten met knoflook en rode peper geven de aardappel pit.
Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel
PrintNODIG
- 500 gram zoete aardappel/bataat
- handje notenmix (cashew/ papranoot/ pistache/ walnoot/hazelnoot)
- 250 gram zuuekool
- 1/2 rode paprika
- 3/4 mini geitenbrie
- teen knoflook
- 1/3 rode peper
- platte peterselie
- sesamzaadjes
- olijfolie
DOEN
- Begin met het blancheren van de aardappels. Gebruik kokend water, theelepel zout erin en de zoete aardappel er in en ze zijn beetgaar in ca 8/10 minuten, wel de aardappel in stukken snijden!
- Hak de nootjes in kleine stukjes. De knoflook en rode peper snij je fijn. Als de aardappels beetgaar zijn, stamp je ze fijn met een eetlepel olijfolie erbij. Doe dan de noten en kruiden erbij. Er nog toegevoegd kurkuma met zwarte peper en gedroogde tijm.
- Neem een ovenschaal en smeer deze in met dezelfde olijfolie, doe de gestampte aardappels er in.
- In een andere schaal doe je de zuurkool. Giet overtollig vocht af. Door de zuurkool verdeel je de rode paprika in stukjes gesneden en de 15 stengels platte peterselie, fijn gesneden. Hussel het goed door elkaar.
- Verdeel de zuurkoolmix over de afgekoelde aardappel stamppot. Snij de brie op in stukjes en verdeel over de zuurkool heen. Strooi er aardig wat sesamzaadjes over en nog een paar drupples olijfolie.
- Je kunt de ovenschoten weg zetten tot gebruik in de koelkast. Of direct in de voorverwarmde oven van 180 graden zetten voor 15 minuten.