Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven. Het gehakt is op smaak gemaakt met de kalamatasaus, paprika, monniksbaard en knoflook, verdeeld over een siliconen vorm. Een groenten mix van slabiet, pastinaak, stuk knolselderij, olijven en kiemgroenten waarover gesprenkeld olijfolie met kurkuma, gedroogde rode peper, oregano en wat kruidenzout. Samen in de oven voor 20 minuten en klaar is deze avondmaaltijd.
Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven
PrintNODIG
- 250 gram h.o.h bio gehakt
- kalamatasaus
- 1/2 paprika
- monniksbaard, een soort zeekraal van ECOVILLE
- knoflook
- groenten mix: 700 gram totaal aan slabiet, pastinaak, kiemgroenten, knoflook en knolselderij
- olijfolie
- kurkuma, gedroogde rode peper, tijm
- kruidenzout
DOEN
- Smeer de siliconen vorm lichtjes in met olijfolie.
- Pak een kom waar je het gehakt, 2 eetlepels kalamatasaus, de knoflook fijngesneden en de paprika in kleine stukjes en de monniksbaard, waar je de aarde van af spoelt en de wortel eraf snijdt en die vervolgens in stukjes erbij, bij het gehakt doet. Roer of meng het gehakt met je handen.
- Voor de groenten mix heb je nodig een langwerpige schaal groot genoeg om als de diverse groenten, na het wassen of het schillen en in kleine stukken gesneden zijn, te kunnen husselen zodat alle groenten goed gemengd zijn. Besprenkel een eerste maal olijfolie overheen, strooi er kurkuma over, gedroogde rode peper en tijm, hussel met een plolepel of met je handen dot opnieuw door elkaar heen. Sprenkel nog een keer lichtjes olijfolie erover en wat kruiden zout.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet zowel de siliconenvorm als langwerpige schaal samen in de oven, voor 20 minuten.
- Nb Je kunt ook de 2 schalen op verschillende roosters of bakplaten onder elkaar in de heteluchtoven zetten! Het voordeel van de heteluchtoven.
- Nb De Monniksbaard gekocht op de markt bij ECOVILLE. mijn ervaring is, eet deze rauw want bij het bakken verdwijnt de zilte smaak.
TIPS
Zie hier het recept voor de kalamatasaus. De kalamatasaus voor vis en vlees, ja echt!