Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta. Dit gehakt is op smaak gemaakt met paprika, kappertjes, bosui, tijm, knoflook en pesto. Dit is goed door elkaar heen gekneed en tot 2 langwerpige ballen gevormd. Gerolt in een plak porchetta en opgebonden. Even rondom gebakken in een stoofpan en vervolgens verder gegaard 25 minuten in een hetelucht oven.
Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta
PrintNODIG
- 300 gram gehakt
- 1/3 paprika
- 1 bosui
- 1 teen knoflook
- eetlepel kappertjes, schoongespoeld zodat het zuur er af is
- oregano
- kruidenzout
- eetlepel pesto
- roomboter en olijfolie
- GROENTEN MIX: broccoli, groenen kool, pastinaak en bosui
DOEN
- Doe het gehakt in een kom. De paprika snij je in fijne stukjes, de kappertjes, de knoflook en bosui fijn gesneden doe je bij het gehakt. De kruiden, zout en pesto ook en kneed, met je handen, dit goed door elkaar. Vorm er 2 langwerpige ballen van.
- Rol beide ballen ieder in een plak porchetta en bind rondom met bindtouw het vast. Zet weg totdat je ze aanbraadt.
- Neem een stoofpan en doe er 10 gram boter en een eetlepel olijfolie in, als deze samen gesmolten zijn leg je er de gehaktballen in. Braad ze rondom aan zodat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Deksel op de pan en zet de pan midden in de voorverwarmde heteluchtoven, op een rooster, op 170 graden. In 25 minuten is je gehakt gaar.
- De groenten mix is één van mijn lieveling recepten, makkelijk en heel gezond deze mix met olijfolie en kruiden. Ook deze schaal gaat samen de oven in met het gehakt. Is de pan met gehakt te groot dan kun je deze groenten mix ook stomen in een pasta pan, ook dat is makkelijk en heel gezond.
TIPS
Een idee hoe makkelijk je groenten stoomt in een pasta pan? Zie Stomen in een pasta pan