Gekruid kipgehakt met gestoomde groenten in eigen kruidensaus. Het kip gehakt en de groenten samen in de oven en op smaak met je eigen kruidensaus, een pesto.
Gekruid kipgehakt met gestoomde groenten
PrintNODIG
- KIP: 200 gram kipgehakt
- 4 ansjovis
- eetlepel kappertjes
- 4 groene olijven zonder pit
- 1 bosui
- 1 teen knoflook
- wat platte peterselie
- handje verse oregano of anders gedroogd
- 1/3 rode peper
- theelepel kurkuma en wat zwarte peper
- GROENTENMIX: ca 400 gram broccoli, snijbonen, gekiemde bonen (EkoPlaza)
- rucola en eikenblad sla
- EN je eigen kruidenmix (pesto)
DOEN
- Start met het maken van de mix voor het kipgehakt. Schil en snij klein oa de knoflook, bosui en rode peper. Snij de olijven in ringen. De ansjovis snij je in stukjes, de kappertjes spoel je even af zodat het zure er vanaf is, de peterselie spoel je even en snij je in stukjes, ook de steel. De oregano rits je van hun steel af. Mix het door elkaar heen. En meng nu het geheel met je handen er door heen.
- Neem een siliconenvorm en vet deze in met olijfolie. Verdeel het kipgehakt in deze vorm.
- Verwarm de oven op 180 graden en op temperatuur gaat deze siliconenvorm voor 20 minuten de oven in. Nb ieder siliconenvorm kun je hiervoor gebruiken!
- Maak nu de groenten klaar om te stomen. Snij de snijbonen het kleinst, de broccoli in stukjes en de gekiemde bonen komen zo uit hun verpakking. Zet een pastapan met 2 liter kokend water op het vuur, doe de groenten in de inzet, in de pan en de deksel erop. Stoom ze in ca 10min nog een beetje beetgaar. Nb werken met een stoompan kan natuurlijk ook!
- Haal de groenten uit de inzet en doe ze in een schaal, giet er een beetje olijfolie over en doe er 2 eetlepels kruidenmix bij en schep goed door elkaar heen.
- Neem een bord waar je wat eikenbladsla en rucola legt. Verdeel de groenten erover en dan het gehakt verdeeld over de borden. De jus schenk je als laatst over het gehakt heen.
TIPS
Je eigen kruidenmix? Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten