Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper in de oven. Erbij in roomboter gebakken schelvis filet- op de huid gebakken op een bedje van waterkers. Een mayo gemaakt van pesto, Griekse yoghurt en bio mayonaise.
Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper
PrintNODIG
- 2 schelvis filet van de markt
- zeekraal
- 1 1/2 zoete aardappel
- 2 bosui
- 1 zoete lange paprika
- 1/3 rode peper
- 8 kalamata olijven
- olijfolie
- zeezout, tijm, peper
- bio mayonaise
- Griekse yoghurt
- pesto
- platte peterselie
- waterkers
DOEN
- Start met het schillen van de zoete aardappel. Snij deze in dikke plakken die je vervolgens in 3/4 stukken snijdt.
- De lange paprika snij je in de lengte doormidden en je haalt de pitjes eruit. Snij de 2 helften in de lengte in repen.
- De 2 grote bosui snij je grote stukken. De 1/3 rode peper snij je op in kleine stukjes zonder de pitjes.
- Neen een bakblik en leg er een vel bakpapier in. Verdeel de zoete aardappel, paprika, ui, rode peper en olijven over het vel papier. Besprenkel de groenten met olijfolie, strooi er thijm, zeezout en gedroogde paprika over. Hussel alles goed doorelkaar met je handen en besprenkel nog een keertje lichtjes.
- Verwarm de oven voor op 220 graden, de combi hetelucht met grill. Anders alleen hetelucht. Schuif het bakblik in de oven als die op temperatuur is voor 20 minuten. De laatste 5 zet je de oven alleen op grill en verplaat het bakblik van het midden naar boven zodat deze net onder de grill staat. Kijk of het niet te hard gaat, verbrande groenten zijn niet lekker en ook niet gezond!
- Terwijl de groenten in de oven staan bak je de vis in de laatste 10 minuten in een koekenpan. Doe er een eetlepel roomboter in, smelt deze en als het goed warm is leg de vis op de huid in de boter en bak op een hoog vuur. Na 3 minuten draai je de vis om en bakt op het vlees voor 2 minuten, draai weer terug op de huid en laat de vis zo 5 minuten bakken. De huid wordt lekker knapperig. Kruid het visvlees met peper, kruidenzout en zeekraal.
- Als laatste maak je een mix van 2 theelepels mayonaise, 2 -pesto, 2 -Griekse yoghurt. Roer het goed door elkaar heen en proef. Is het te vet? Doe er dan nog wat yoghurt door. Snij een aantal takjes van de platte peterselie fijn en roer die door de mayonaise heen.
- Voor de opmaak neem je een hand waterkers die je fijn snijdt. Hier leg je de geroosterde groenten en schelvis op en de mayonaise er naast.