Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel is snel klaar avondeten. Je maakt eerst je groentenschotel voor in de oven in 15 minuten klaar is. En ondertussen rooster je de korrels. Een maaltijd die je snel maakt.
Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel
PrintNODIG
- 150 gram boekweitkorrel
- 10 kalamata olijven
- een eigen gemaakt kalamata tapenade
- GROENTEN SCHOTEL:
- bloemkool, paprika,pastinaak, groene kool, peterselie, olijfolie, 30 gram geraspte kaas, knoflook, buffelmozzerella en gedroogde rode paprika. Op het bord een bedje van verse babyspinazie.
DOEN
- Start met het maken van de groenten schotel. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een glazen schaal en verdeel daarin 200 gram bloemkool in stukjes, de groene kool fijn gesneden, de pastinaak geschild en in blokjes gesneden, 1 teen knoflook in stukjes, 10 stengels peterselie- gewassen en fijn gesneden. Hussel dit door elkaar heen. Verdeel de geraspte kaas met gedroogde oregano er door. Besprenkel de groenten met een flinke scheut extra virgine olijfolie. En snij een buffel mozzarella op in 6 plakken en leg deze op de groenten. Doe er een beetje gedroogde rode paprika er op. Zet in de oven voor 15 minuten.
- Neen een koekenpan en verwarm die goed, strooi de korrels en de olijven in de pan en al bewegend rooster je ze voor 5/7 minuten. Handig is een spatel. Maak op smaak met 2 eetlepels Kalamata tapenade. Klaar!
- Op het bord maak je eerst een bedje van baby spinazie, dan de groenten schotel en de boekweit korrels verdeel je over het bord.
TIPS
Een idee voor een zwarte olijvensaus? De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!