Geroosterde paprika en zoete aardappel soep. Een kilo paprika en een oranje zoete aardappel samen geroosterd in de oven, wat ui en knoflook en een stukje gele peper, maak je deze pittige soep.
Geroosterde paprika en zoete aardappel soep
PrintNODIG
- 1 kilo rode paprika
- 1 grote oranje zoete aardappel
- 1/3 gele peper
- 2 kleine ui
- 1 teen knoflook
- olijfolie
DOEN
- Start met het halveren van de paprika’s en het wit met pitjes eruit te halen. Leg de halve paprika’s op een ingevet met olijfolie bakblik. Was de zoete aardappel, droog hem en snij deze in 3en.
Verwarm de heteluchtoven met grill, anders alleen de grill, voor op 200 graden. Op temperatuur, schuif het bakblik er in, in het midden, voor 20 minuten. De bovenkant van de paprika mag zwart geblakerd zijn. - Haal het bakblik uit de oven en doe alle paprika in een plastic zak en sluit deze voor minimaal 5 minuten. Zo laat de schil makkelijker los. Na de 5 minuten neem je iedere halve paprika in je hand en haal met een mes de schil eraf.
- Pak een middel grote pan, giet er minstens 3 eetlepels olijfolie in en doe er de fijngesneden ui, knoflook en gele peper bij. Zet het vuur zachtjes eronder aan zodat de uienmix voor 10 minuten zacht smoort. Deksel op de pan.
- Verwarm een 1,5 liter water tot kokend.
- Doe bij de uienmix nu de halve paprika’s en in stukken gesneden zoete aardappel. Doe er ruim een liter water bij, zodat de groenten onder water staan en laat kort even opstaan. Pureer de soep tot een gladde massa.
- Tip. Pureer de soep in een hoge kom en niet in de pan, zo voorkom je dat de soep alle kanten op spettert!