Gestoofde zwarte linzen met feta. Beluga linzen, een rode ui, een wortel, knoflook, rode peper, gember én balsamico azijn maken deze stoofschotel. De feta komt er op het allerlaatst bij.
Gestoofde zwarte linzen met feta
PrintNODIG
- 100 gram beluga zwarte linzen
- 1 grote rode ui
- 1 regenboogpeen
- 1 teen knoflook
- stuk gember
- rode peper
- 2 eetlepels rode balsamico azijn (Fattoria La Vialla)
- eetlepel tijm
- 100 gram feta
DOEN
- Start met het weken van de linzen. Doe de linzen in een kom en zet ze onder water. Zet weg voor een paar uur.
- Pak een stoofpan, één met een dikke bodem. Verwarm de pan op een laag vuur, doe er minstens 2 eetlepels olijfolie in. Zorg dat de ui, knoflook, gember geschild en fijn gesneden zijn. De peper ook. Voeg toe aan de verwarmde olijfolie en bak alles te samen, zachtjes voor 5 minuten met de deksel op de pan.
- Giet het water van de bonen weg en voeg ze toe in de stoofpan. Roer goed door elkaar heen. Nb. Het vuur staat nog steeds laag. Schenk er 2 eetlepels rode balsamico azijn bij. Roer goed door elkaar heen. Doe er de tijm bij, roer opnieuw. Doe de deksel op de pan en laat zo 20 minuten stoven. Snij nu de feta op in kleine blokjes en voeg toe aan de warme linzen stoof.
- Maak er een omelet bij, deze is gemaakt met ui, sprouts, ansjovis, olijven. Ideeën?
Zie hier onder.