Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt. Een ovenschotel van prei, groene kool, peterselie, kruiden en specerijen. De zoete aardappel is gestoomd waarna het hete water gebruikt is om de prei en kool te blancheren. Effieciënt, van te voren klaar te maken en gaar in 15 minuten.
Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt
PrintNODIG
- 500 gram zoete aardappel
- 1 dikke prei
- stuk groene kool ca 150 gram
- 1/3 deel bos platte peterselie, 2 stengels bosui en handje kappertjes
- tijm, kurkuma, knoflook, zwarte peper en rode peper
- olijfolie
- nigella seeds en sesamzaad
- restje kaas
- kipgehakt 250 gram
DOEN
- Start met het schillen en snijden van de aardappel en groenten. Snij de aardappels in kleine stukken. De prei in ringen en kool in reepjes fijn. Zet een pasta pan met inzet klaar. Doe in de pan 2 liter heet water, de inzet met de zoete aardappels erin, deksel erop en laat ca 10 stomen. Haal de inzet eruit. Doe de prei met kool in het hete water en laat ze samen ca 3 minuten blancheren.
- Terwijl de aardappels stomen, bak je het kipgehakt in een scheut olijfolie waar je de knoflook en rode peper fijngesneden aan toegevoegd hebt. Na enkele minuten strooi je er kurkuma en zwarte peper over, roer dit door het gehakt heen.
- Pureer of prak de zoete aardappel tot een grove massa. Gier er een eetlepel olijfolie bij, de fijngesneden bosui en peterselie. Was de kappertjes en voeg ze bij de aardappel. strooi de tijm erover en schep alles goed door elkaar.
- Neen een glazen ovenschaal. Vet de schaal met wat olijfolie in, schep de helft van de aardappel puree erin en druk wat aan. Schep de groenten op de puree, dan het kipgehakt en sluit af met de rest van de aardappel puree. Verdeel over de top de zwarte nigella seeds en sesamzaad. Een stukje kaas verdeel je er over en druppel een olijfolie er over heen.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.