Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak. Een gerecht wat past in 1 schaal. Decpaprika gevuld met gerapte bloemkool, 2 eetlepels pompoensoep en peterselie. 30 minuten in de oven.
Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak
PrintNODIG
- 2 kleine paprika's
- 1 pastinaak
- 3 zoete aardappel
- 4 bloemkool stronkjes
- handje olijven
- 1/3 bosje platte peterselie
DOEN
- Start met de top met steel van de paprika te snijden. Haal de pitjes uit de paprika. Rasp de bloemkool en doe het in een schaal. Schep er 2 of 3 eetlepels, eigen gemaakte, pompoensoep er bij, de fijn gesneden platte peterselie, wat kruidenzout en een eetlepel oregano. Schep goed door elkaar heen en verdeel het over de 2 paprika’s. Druk de vulling aan. smeer de paprika’s aan de buitenkant in met olijfolie.
- Schil de zoete aardappel en pastinaak en snij ze in grove frieten. Doe ze samen in een ovenschaal, doe de olijven er bij en schenk er olijfolie overheen, strooi er kruidenzout en wat tijm over en hussel door elkaar heen. Zet de 2 gevulde paprika’s erbij. Klaar voor nu.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden. Warm zet de schaal voor 30 minuten in de oven.
- Nb Het stukje kalfskotelet op de foto, was te veel.
- Nb Erbij gemaakt een kruiden-mayo mix
TIPS
Kruiden-mayo mix? De lekkerste kruidige mayo maak je zo