Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix. Je maakt ze zo! Ik eet ze ipv boter of margarine, gebruik ze dagelijks door de gestoomde groenten met wat olijfolie, door de gestoomde schelpen, met mayo als kruidensaus, op een cracker, aangelengd met olijfolie als dressing. Ja wanneer eigenlijk niet! Pasta… Risotto…
Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix
PrintNODIG
- KRUIDEN als platte peterselie, salie, oregano, tijm, bieslook, dille, daslook, zevenblad
- GROENTEN als palmkool, boerenkool, mizuna, raapsteel, waterkers, baby spinazie, paprika
- NOTEN als cashew, walnoot, paranoot, pistache wel ongezouten
- SPECERIJEN als knoflook, rode peper, kappertjes, augurk, zeekraal, kurkuma met peper
- OLIJFOLIE extra vierge en olijven
- KAAS geraspt als geit- of schapenkaas (lactose arm)
- VIS als ansjovis ipv zout
DOEN
- Maak je keuze voor een mix.
Hier een combinatie van palmkool, cashewnoten, knoflook, tijm en kurkuma met zwarte peper en olijfolie. Of waterkers met koriander en geraspte kaas, knoflook met peper. - Ik verwerk in iedere mix de combinatie van kurkuma en zwarte peper omdat het én de mix een mooie groene kleur geeft én werkzaam is bij ontstekingen. Naast een dagelijks supplement!
- De olijfolie is nodig voor de smeuïgheid. Bij groenten en soms ook de kruiden zijn ze van zichzelf als wat vochtig omdat ze gewassen zijn, dit heeft geen invloed op het verwerken met de olijfolie of smaak.
- De kruiden of groenten mix heb ik altijd in voorraad in de vriezer. Na het ontdooien is de smaak nog steeds heerlijk.
- Een mix kan een basis zijn voor een dressing, je lengt de mix aan met 2 eetlepels olijfolie. Dit afhankelijk waar je het voor gebruikt. Door de gestoomde groenten of over een salade heen.
- De mix met een combinatie van yoghurt en mayonaise en je hebt een heerlijke kruidensaus. Dit kan ook met een crème fraiche.
- Probeer uit, geen combinatie is mislukt! Meerdere kruiden samen met specerijen? Proef!
- En als laatste, je kunt zo goed restjes verwerken. Weggooien is zonde.