Gluten en histamine vrije mandarijnen cake. Een eenvoudig recept aan mij doorgestuurd alleen met amandel meel, wat histamine is. Een test gedaan met 2 mandarijnen, tijgermeel, 2 eenden eieren, 30 gram geraspte kokos en kokos bloesem suiker. Wel een cake die tijd nodig heeft, want je kookt de mandarijnen en erna de cake voor een uur in de oven op 170 graden.
Gluten en histamine vrije mandarijnen cake
PrintNODIG
- 2 mandarijnen
- 30 gram geraspte kokos
- 80 gram tijgermeel
- 70 gram kokos suiker
- 2 grote eieren
DOEN
- Start met het koken van de mandarijnen, dit doe je voor een uur. Laat de 2 mandarijnen afkoelen. Pel de mandarijnen om de pitten eruit te halen. Pureer de mandarijnen met schil en al.
- Doe in een kom 2 grote eieren en kluts ze goed door elkaar heen. Voeg erbij de kokos, tijgermeel en gepureerde mandarijnen. Schep de mix goed door elkaar heen. Schep over in een kleine, ingevet met boter, cakevorm.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 170 graden. Zet de cakevorm midden in een hete luchtoven. Controleer na 40 minuten hoe de cake gaat. Prik erin om te zien of de cake droog is. Zet dan de oven iets lager zodat de bovenkant niet te bruin wordt. Na 20 minuten haal je de cake er uit, laat de cake helemaal afkoelen.