Glutenvrij en hartig én zo gemaakt. Boekweitmeel met een eetlepel kwark en een ei zijn de basis voor deze hartige hap. Zonder ansjovis en met kruidenzout vegetarisch, met ansjovis niet. Zo gemaakt!
Glutenvrij en hartig én zo gemaakt
PrintNODIG
- 100gram Boekweit
- 1 ei
- eetlepel volle kwark
- eetlepel kruidenmix/pesto
- 5 ansjovis in stukjes
- eetlepel kappertjes schoongespoeld
- eetlepel zeekraal in stukjes
- 1 teen knoflook
- eetlepel gedroogde rode peper met -tijm en -oregano
- 6 olijven
DOEN
- Neem een schaal en doe er de 100 gram boekweit in. Breek een ei erboven en schep erbij een eetlepel volle kwark. Roer dit goed door elkaar heen, zodat je een kleverige massa hebt. Als het te droog is, doe er een beetje water bij totdat het goed kleverig is.
- Doe dan de ansjovis in stukjes, de zeekraal in stukjes, de eetlepel kruidenmix, de eetlepel schoon gespoelde kappertjes, de knoflook in stukjes of geperst, de gedroogde kruiden erbij en roer dit goed door elkaar heen.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Neem een siliconenvorm met 6 vormen en smeer deze in met olijfolie. Verdeel het deeg over de 6 vormen. En steek in ieder een (halve) olijf. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten de hartige hapjes gaar. Haal uit de oven en laat de vorm even afkoelen en je hapjes haal je er zo uit.
- Erg lekker bij een kop soep, of een Mezze lunch of als borrelhap.
- Nb Wil je meer hapjes maken bv 12? vermedigvuldig de ahoeveelheden simpel met 2.
TIPS
EEn kruidenmix/pesto idee? Zie Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner