Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel. Deze kleine pannenkoekjes zijn ideaal als basis van een borrelhapje. Belegt ze met een kruidenmix, een pesto, paté, een plakje worst of een zachte kaas. En vergeet een olijf of kappertje niet. Of pureer een venkelworstje met walnoot en olijfolie op een laagje paprika tapenade.
Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel
PrintNODIG
- 220 gram meel verdeeld over 80 gram boekweit, 80 gram teffmeel, 40 gram amandelmeel, 40 gram kastanjemeel.
- 1 ei
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zwarte peper
- water
DOEN
- Weeg de delen meel af en doe ze samen in een grote kom. Voeg een ei toe, de kurkuma en zwarte peper en een glas water. Kluts alles samen tot een soepel beslag. Voeg extra water toe in delen tot het beslag soepel is van een opschep lepel glijdt.
Handig zijn ronde cirkels om de blinis in te bakken. - Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie, leg er 4 metalen circels in en schep in ieder met een kleine opschep lepel beslag in de cirkel ca 1/2 cm. Zet het vuur hoog en zie dat ze bijna droog zijn aan de boven kant. Met een scherp mes haal ik ze uit de cirkel en laat ze op de andere kant nog even bakken. Nb de cirkels had ik wel ingevet met olijfolie.
- Zo verwerk je het beslag totdat je 16 blini’s hebt. Zet ze weg in een bakje met papier ertussen 4 blini’s tot gebruik. Nb Laat ze eerst goed afkoelen!