Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden. Zo’n dag dat je zin hebt in iets lekkers en bedenkt dat maak ik zelf. Mijn kastplank met melen, noten en zaden leeg gehaald. En eigenlijk alles wat ik in huis heb, in deze cake gestopt.
Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden
PrintNODIG
- 100 gram teff meel
- 50 gram tijgernoot
- 50 gram hazelnoot meel
- 50 gram haver zemelen
- 50 gram boekweitmeel
- 20 gram hennepzaad
- 20 gram chia zaad
- 20 gram lijnzaad
- 20 gram walnoot
- 20 gram paranoot
- 20 gram cashew noot
- 20 gram pompoenpitten
- 2 eetlepels chocopasta (met hazelnoot) Fattoria La Vialla
- 2 eieren
- 2 grote eetlepels olijfolie
- 1 glas water
- een theelepel baksoda
- sesamzaadjes en maandzaad
DOEN
- Begin met het afwegen van alle ingrediënten, bij elkaar 500 gram.
Doe de melen, noten en zaden samen in een kom en roer ze goed door elkaar heen. - Doe er dan 2 eetlepels olijfolie erbij, breek de 2 eieren erbij en een 1e eetlepel chocolade pasta en schep alles goed door elkaar heen. Het is nog geen compact deeg, dat krijg je door de 2e eetlepel chocolade pasta erbij te doen, de theelepel baksoda er over heen gestrooid en een glas water. Nb Het water doe je in delen erbij. Iedere keer goed door scheppen totdat het een compacte, kleverige massa is. Misschien heb je meer of minder water nodig.
- Neem nu een cakevorm, vet deze in met olijfolie en stort het deeg in de vorm. Dit is een siliconen vorm. Je kunt het deeg aandrukken of een paar keer optillen en neer zetten, dat vormt het deeg zich ook in de vorm.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet dan de cakevorm in de oven voor 25 minuten. Haal de vorm eruit, laat even afkoelen en haal de cake uit de vorm om verder af te koelen. Snoep lekker!