Glutenvrije lasagna smeer je goed in! De vellen lasagna hebben vocht nodig om niet uitgedroogd uit de oven te komen. Gebruik er een kruidenmix, pesto of een groenten puree om ze in te smeren.
Glutenvrije lasagna smeer je goed in!
PrintNODIG
- 9 plakken gele linzen lasagna
- een zelfgemaakte mix van geblancheerde sperziebonen met kruiden
- een broccoli puree
- paarse meat radijs via de Lindenhoff
- 200 gram gehakt gebakken met knoflook, curcuma, rode peper en rode paprika pesto.
- veel sesamzaadjes voor de toplaag
DOEN
- Start met de voorbereidingen. Bak eerst het gehakt. Snij hier voor 2 sjalotten fijn, de knoflook, rode peper. Bak ze in een laagje olijfolie. Doe er een theelepel curcuma en zwarte peper bij. Laat even stoven. Doe nu het gehakt erbij, roer dit goed door de uienmix heen. Bak alles samen voor 20 minuten.
Schil de paarse radijs en snij deze op in dunne plakken. - Maak in een blender of nutri-bullit een kruidenmix van geblancheerde sperziebonen met kruiden naar wens.
- Pak een rechthoekige ovenschaal. Smeer de bodem in met een laagje olijfolie. Neem nu 3 plakken gele linzen lasagne. Besmeer beide kanten met een broccoli puree, leg deze op de bodem. Verdeel over de lasagna de in dunne plakken gesneden radijs. Pak weer 3 plakken lasagna. Smeer beide kanten dik in met de kruidenmix van de sperziebonen. Verdeel het restant van de sperziebonen over de lasagne vellen. Pak de laatste 3 plakken. Smeer deze aan beide zijdes in met een paprika pesto. Leg deze er boven op. Als laatste verdeel je het gehakt over de laag heen. De sesamzaadjes zijn de laatste laag.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de schaal midden in oven voor 35 minuten. Uit de oven snij je de lasagna schotel in 4 delen. Neem 2 borden en verdeel er een salade over en schep 1/4 er bovenop.