Goede frites van bataat en een meiknol met een zelf gemaakt kruiden mayonaise erbij. Bataat, een zoete aardappel is een goede vervanger als je geen aardappels meer eet. Als frites en als puree zijn ze makkelijk mee te werken. Nog los van de geweldige kleur die je op je bord krijgt.
Goede frites van bataat en een meiknol
PrintNODIG
- 1 meiknol
- 1/2 oranje bataat
- 1 grote paarse bataat van EcoVille, de groentenman op de biologische markt
- 8 Kalamata olijven
- olijfolie
- oregano en knoflook
- gedroogde rode paprika
- kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Schil je bataten en snij ze in grote frites. De meiknol snij je met schil in grove frites. Besprenkel de frites met een olijfolie en kruid ze verschillend: de gedroogde paprika bij de paarse bataat, oregano en verse knoflook bij de meiknol en kurkuma met zwarte peper over de oranje bataat heen.
- De ze gezamelijk in een ovenschaal.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schaal samen met een schaal met venkel worstjes, even ingevet, in de oven voor 15 minuten.
- De avondmaaltijd zelf is een combinatie van baby spinazie, de frites, gegroosterde venkel worstjes en een zelf gemaakt kruiden mayonaise. Snel en gezond, een kleurrijke maaltijd!
TIPS
Tip. Maak je eigen mayo zie oa Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden