Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd in de oven. Een Turkse pannenkoek gevuld met een pesto en peterselie, avocado puree is een variant guacamole. De groenten staan 15 minuten in de oven, de pannenkoek de laatste 5 minuten. In 30 minuten heb je een gezonde, kleurrijke maaltijd.
Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd
PrintNODIG
- GOZLEME, Turkse pannenkoek van de Turkse winkel
- pesto
- platte peterselie (ook van de Turkse winkel)
- GROENTEN mix:
- 1/2 prei
- 1/3 rode kool
- 1 pastinaak
- 1/2 courgette
- lijnzaad of sesamzaad
- 1/2 theelepel kurkuma
- wat zwarte peper
- AVOCADO puree:
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1/2 bosje koriander
- gedroogde rode peper
- citroensap
- kruidenzout
DOEN
- Begin met de groenten. Haal de schil van de pastinaak en snij de pastinaak in stukjes. De courgette snij je ook in stukjes. De rode kool in reepjes en de prei in ringetjes. Doe ze samen in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over heen, lijnzaad, kurkuma, zwarte peper en schep dit goed door elkaar heen. Sprenkel er nogmaals een beetje olijfolie overheen en wat geraspte kaas. Deze schaal is klaar om de oven in te gaan.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de schaal met groenten midden in de oven. De groenten hebben 15 minuten nodig.
- Ga nu verder met de gozleme, die je geheel gbesmeerd met een pesto en leg er een 1/3 bos van je platte peterselie op. Nb Snij wel eerst een stukje van de stengel. Rol de gozleme op en snij in 6 stukken en leg deze ook op een ovenschaal. De laatste 8 minuten zet je de schaal erbij in de oven.
- Ga nu verder met de avocado puree of guacamole. Nodig een rijpe avocado, zo’n 15 steeltjes koriander, knoflook, citroen sap en gedroogde rode peper. Snij de avocado door midden en haal met een lepel het zachte vruchtvlees van de schil en doe dit in een schaal. Haal ook zo het andere deel van de schil incl. de pit. Haal de pit uit het vruchtvlees en gooi die weg. Besprenkel het vruchtvlees nu ruim met citroen sap en prak het tot een grovere puree. Snij de knoflook fijn en de koriander met stengel en al. Doe dit bij de puree en schep goed door. De bosui snij er in dunne ringetjes, zij zorgen voor de bite in de puree. Strooi er nog de gedroogde rode peper en kruidenzout er over en schep nogmaals goed om. Proef of de puree goed op smaak is. Plet de puree met een lepel en dek af met een plastic folie en wel zo dat er geen lucht tussen de puree en folie is, zo blijft het mooi op kleur!
- Pak een bord en verdeel er een salademix op, schep de avocado puree erop, verdeel de groentenmix en leg er 2 stukken warme gozleme bij.