Groene groenten met kruiden, zo nodig nu. Goed gezond eten en zo gemaakt. Maak je eigen kruidenmix, een groenten schotel om te roosteren en geraspte kaas, heb je in max. 30 minuten het avondeten klaar.
Groene groenten met kruiden, zo nodig nu
PrintNODIG
- GROENTEN 400 gram: tuinbonen, courgette, snijbonen, prei en olijven
- KRUIDENMIX: platte peterselie, monniksbaard, saragetti, sjalot, paar olijven, teen knoflook, 1/2 rode peper, kurkuma en zwarte peper, olijfolie
- SCHAPENKAAS: geraspt
- PASTA: 100 gram boekweit, 1 eetlepel kruidenmix, 1/3 bos waterkers
DOEN
- Neem een ovenschaal, snij je groenten in vergelijkbare kleine stukjes. De snijboon reepjes, de prei in ringen, courgette in stukjes, olijven in ringen, de tuinbonen zoals ze zijn. Mix de groenten, schenk er olijfolie over, wat kruidenzout, kurkuma en zwarte peper en schep het goed door elkaar heen.
- De kruidenmix is zo gemaakt. Snij de kruiden en specerijen klein, doe ze afwisselend in een hoge kom, giet er 2 eetlepels olijfolie, wat kurkuma en zwarte peper en pureer tot een gladde mix. Zonodig doe je er nog olijfolie bij.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Zet de groenteschaal er in voor 15 minuten.
- Kook ondertussen de pasta gaar. Doe er een eetlepel kruidenmix er door. Snij de waterkers fijn en schep het op het laatste moment door de wat afgekoelde pasta. Waarom? Zo blijft de waterkers stevig.
TIPS
Pesto of tapenade of kruidenmix, alle hebben ze een veregelijkbare basis. Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing