Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel. Blancheer de groene kool bladeren met de broccoli voor ca 3 minuten, pureer ze samen. Nodig 4 vellen linzen lasagne, sesamzaad, nigella zaad en eventueel een verse worst.
Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel
PrintNODIG
- 5 grote groene kool bladeren
- 1/2 broccoli
- 4 rode linzen lasagne vellen
- sasamzaadjes
- nigella seeds
- takjes verse koriander of peterselie
- restje sla
- kurkuma en zwarte peper
- knoflook
DOEN
- Start met het blancheren van de kool samen met de broccoli. Giet na 3 minuten het water weg en laat afkoelen. Pureer ze samen met kurkuma, knoflook en zwarte peper.
- Neem een rechthoekige schaal en druppel op de bodem olijfolie, smeer er een laagje van de groentenmix op de bodem, leg er 2 vellen lasagne op, besmeerd aan beide kanten, snij de verse worst door midden en lig dit op de lasagne vellen. Smeer opnieuw 2 lasagne vellen en leg deze op de worst. Een nieuw laagje groentenmix smeer je over de vellen. Strooi over de laatste laag sesamzaadjes en nigella seeds. Nog even een pompoenpitten olie er over heen druppelen kan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden voor 20 minuten. Eerste 10 minuten met aluminiumfolie erover, haal dit de laatste 10 minuten weg. Prik met een sateprikker in de lasagne of deze gaar is, het moet zacht zijn. Laat anders nog 10 minuten op 160 graden in de oven staan.
- Haal de schaal uit de oven en snij de lasagne in 4 delen. Schep op het bord en verdeel er vers gesneden koriander over. De lasagne op een bedje van sla past ook!